Når en flygtning krydser dit spor

Gennem fire år i Røde Kors har Christian Aziz undervist børn, unge og voksne lige fra Marokko i vest til Afghanistan i øst, når de møder det danske samfund for første gang som nytilkomne. Derudover har han været udsendt som sprogofficer i Forsvaret og civilt for Røde Kors på Afrikas Horn, i store dele af Mellemøsten og Afghanistan. Det har givet Christian Aziz en unik forståelse for, hvilke nationale, regionale og kulturelle karakteristika, der er essentielle at kende til, for at komme til at lykkes i integrationsmødet. Hvad er en dansk autoritet? Hvorfor vil iranere ikke sammenlignes med arabere? Hvad betyder somalieres klanforhold for deres forståelse af omverdenen. I hvilket land er det en yndet børneleg at ”slå æg”? Få svar på disse spørgsmål og mange flere i dette aktuelle foredrag. Foredraget veksler mellem relevante historiske nedslag og morsomme og sigende episoder fra Christians eget arbejdsliv; fra Allerød til Afghanistan og fra Djursland til Djibouti. Foredraget afholdes i samarbejde med Næstved Folkeuniversitet.

Tilmeld nu

Holdnummer: 192807