Fermentering og andet sjovt

Fermentering Charlotte Juhl

Fermentering og andre sjove ting er en workshop, hvor vi dykker ned i forskellige metoder til at konservere forskellige fødevarer, særligt grøntsager og frugt og samtidig fremtrylle endnu mere smag, der gør sig godt i det grønne køkken.

Fermentering og syltning har været anvendt siden vi mennesker begyndte at dyrke jorden og skulle gemme fødevarer til de trange tider i vinterhalvåret. Men ud over den konserverende virkning har særligt fermenterede fødevarer en gavnlig indvirkning på vores fordøjelsessystem.

Fermentering sker, når vi tæmmer de naturlige mælkesyrebakterier, der er alle steder, og skaber en naturlig gæringsproces, der både forlænger holdbarhed og udvikler smag.
Blandt de mest kendte fermenteringer er den Koreanske Kimchi og Sauerkraut fra de tysktalende lande, som oftest er baseret på kål og en lang fermenteringsperiode på op til flere måneder.

På kurset vil vi prøve forskellige fermenteringsmetoder og andre sjove ting af så som at confitere, sylte og lave sirup.
Fermentering er en proces der tager tid, så vi vil forberede alt hvad vi kan og efterfølgende følge de anvisninger i får, til at færdiggøre jeres produkter hjemme.
Vi skal bl.a. prøve at lave kimchi, hindbærbrus, japansk sirup og confiterede hvidløg.
Vi slutter af med at lave et lille måltid, hvor nogle af vores hjemmelavede produkter vil indgå til inspiration til deres anvendelse.

Husk at medbringe rigeligt med rene sylteglas til at hjembringe fermenterings- og syltesager.

Undervisningssted

Sct. Jørgens Skole
Manøvej 14
4700 Næstved
Køkkenet

Praktisk information

Hold nr:
125255
Første møde:
27.09.25 kl. 10:00
Mødegange:
1
Lektioner:
5

Pris

Almen
DKK 395,00
Efterlønsmodtager med bopæl i Næstved kommune
DKK 345,00
Pensionist med bopæl i Næstved kommune
DKK 345,00
Arbejdsledig med bopæl i Næstved kommune
DKK 345,00
  • Lørdag 27.09.25 kl. 10:00 - 14:00

    Sted: Sct. Jørgens Skole
    Manøvej 14

    Lokale: Køkkenet

Profile Avatar Placeholder Large

Charlotte Juhl Sørensen