Når foreningslivet giver konflikter
Det frivillige arbejde er kendetegnet ved engagement, interesse for en sag eller en målgruppe og med en stor lyst til at gøre en forskel i fællesskab med andre frivillige i foreningen.
I det frivillige arbejde kan man indimellem godt opleve at stå i situationer eller samtaler, som er svære og opleves konfliktfyldte. Det kan være i samtalen mellem frivillige eller mellem frivillige og medlemmer, brugere eller pårørende. I sådanne situationer kan man i en vis grad opleve at være berøringsangst, usikker og uvidende om, hvordan situationen håndteres bedst muligt for alle parter.
På dette temamøde zoomer vi ind på:
• Hvad kendetegner konfliktfyldte situationer og samtaler helt overordnet?
• Hvordan forebygger man at uenigheder kan udvikle sig til svære konflikter?
• Hvordan kan man sikre gode rammer for de svære samtaler i en forening?
• Hvordan passer man på sig selv samtidigt med at anerkende forskelligheder i foreningen?
Aftenen vil være en vekselvirkning mellem vidensoplæg fra underviser og mindre grad af deltagerinvolvering.
Der findes ikke et facit på aftenens tema, men der er god mulighed for at komme hjem med konkret inspiration til håndtering af egne udfordringer.
Underviser: Anita Sørensen er freelancekonsulent med en tung antropologisk værktøjskasse, der kombineres med en arbejdsmæssig baggrund inden for den frivillige og offentlige sektor samt fondsverdenen. Anita har solid indsigt i, viden om og erfaring med organisationsudvikling, bestyrelsesarbejde, ledelse og med vægt på de relationelle dimensioner i organisationer.
Mandag den 25. november 2024
Fra klokken 18.00 - 20.30
Sted: Sydpolen (i kælderen), Kobberbakkeskolen afd. Sydby, Parkvej 109, Næstved